Трамп: Окончати истрагу о Русији

Амерички председник Доналд Трамп одбацио је истрагу о везама његове кампање са Русијом, коју одвојено воде специјални истражитељ Роберт Малер и одбори у оба дома Конгреса.

"Цела ствар са Русијом је изговор за пораз демократа на изборима. Апсолутно није било дослуха са Русијом. Требало би то да заврше зато што је људима мука од тога", рекао је Трамп, преноси Глас Америке.

Он је на конференцији за новинаре, коју је одржао заједно са лидером републиканске већине у Сенату Мич Маконелом, најавио да ће радити заједно на реформи пореског система, што је дугорочан циљ Републиканске странке, уз тврдњу да су њихови однос добри, упркос ранијим извештајима да то није случај.

"Сада смо вероватно ближи него икада раније", рекао је Трамп и додао да је његов однос са републиканским лидером изванредан, иако га је у августу оштро критиковао зато што није успео да усвоји меру којом би био укинут Закон о приступачној здравственој заштити познат као "Обамакер".

Маконел се сагласио са Трамповим ставом и оценио да амерички председник има "претерана очекивања о брзини поступања Конгреса".

"Супротно оном што су неки од вас извештавали, у потпуности смо сагласни у погледу агенде за напредак Америке", рекао је Маконел.

Одговарајући на питања о некадашњем главном саветнику Стиву Банону који је најавио политички рат против Маконела и републиканског естаблишмента, Трамп је рекао да ће покушати да одговори Бенона од неких претњи.

Говорећи о својој ривалки на председничким изборима Хилари Клинтон, Трамп ју је позвао да се поново кандидује 2020. године и оценио да су оптужбе за сексуалне нападе, изнете против њега током претходних година, "лажне вести".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво