Срушио се шпански војни авион, погинуо пилот

Војни авион Ф-18 срушио се током полетања у војној бази у близини Мадрида, а пилот је погинуо, саопштило је шпанско Министарство одбране.

Шпанско министарство је навело на свом налогу на Твитеру да се несрећа догодила у близини базе Торехон де Ардос, на око 20 километара од Мадрида.

АФП подсећа да је то други пут за недељу дана да се срушио војни авион у Шпанији.

Претходно се један шпански војни авион срушио 12. октобра у близини војне базе на југоистоку земље, при чему је пилот погинуо, након што је учествовао у паради у Мадриду поводом обележавања националног празника.

Министар одбране Републике Србије Александар Вулин упутио је телеграм сучешћа министарки одбране Краљевине Шпаније Марији Долорес де Коспедал Гарсија.

"Дубоко ме је потресла вест о трагичној погибији припадника оружаних снага Краљевине Шпаније приликом пада борбеног авиона у рејону базе Торехон де Ардос. Такви и слични догађаји само потврђују сву тежину и неизвесност војничке професије, али и учвршћују у уверењу да ту часну професију могу да обављају само најчвршћи и најјачи", наводи се у телеграму, саопштило је Министарство одбране.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи