Судар брода и чамца код Туниса, погинуло 25 миграната

Брод туниске морнарице и дрвени чамац пун миграната сударили су се код обале Туниса, при чему је погинуло 25 миграната, саопштиле су војне власти.

Рониоци туниске морнарице уочили су у недељу остатке импровизованог чамца на дну мора код острва Керкенах и извукли 11 тела тог дана, а у понедељак још шест, саопштило је Министарство одбране Туниса, преноси АП.

Раније је извучено још осам тела, а туниски званичници су навели да је 38 миграната спасено, после судара који се догодио 8. октобра.

Непознат број људи са брода и даље се воде као нестали, а Међународна организација за миграције саопштила је да се у чамцу највероватније налазило 75 туниских миграната, али је један спасени мигрант рекао да је у пловилу било више од 90 људи.

Премијер Јусеф Шахед назвао је овај инцидент "националном катастрофом".

Узроци инцидента још су нејасни, док војни истражитељи раде на утврђивању околности судара и одговорности за инцидент.

Број Тунишана који крећу пут Италије је у порасту. Агенција УН за миграције саопштила је да је 1.400 Тунишана стигло у Италију само прошлог месеца, у поређењу са 1,357 колико их је тамо стигло у првих осам месеци ове године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи