Хилари Клинтон: Асанж оруђе Русије и нихилистички опортуниста

Кандидат Демократске странке на прошлогодишњим председничким изборима у САД Хилари Клинтон сматра да је оснивач "Викиликса" Џулијан Асанж био оруђе Русије у објављивању хакованих имејлова, што је нанело штету њеној кампањи.

Клинтонова је за аустралијску државну телевизију рекла да је Асанж "постао нека врста нихилистичког опортунисте који извршава налоге диктатора" руског председника Владимира Путина, пренео је АП.

"Он је оруђе руске обавештајне службе, и ако се толико жртвује за слободу говора, зашто онда Викиликс никада ништа не објави из Русије?", навела је Клинтонова.

Она је коментарисала објављивање мејлова Демократског националног комитета који су, како је навела америчка агенција, били политички штетни.

Асанж, који се налази у амбасади Еквадора у Лондону, одмах је узвратио на критике Хилари Клинтон и на Твитеру објавио да она "није кредибилна особа".

"Није у питању само њено константо лагање", навео је Асанж, додајући да из њених изјава избија "хладна језа која се ретко виђа".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи