Лавров: Без Русије ЕУ губи утицај

Европска унија схвата да ће без сарадње са Москвом изгубити свој утицај, рекао је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на Фестивалу младости и студената у Сочију.

"Европска унија почиње све више и више да схвата да ће сама, без партнерства са Русијом, постепено изгубити утицај и у економији и у политици", рекао је Лавров на панел дискусији.

Лавров додаје да је Русија отворена за сарадњу са САД и НАТО-ом, али под условом да она буде фер.

"Ми смо увек отворени за фер сарадњу са САД, ЕУ и НАТО-ом. Када се овако приступи, резултати могу да се постигну", рекао је Лавров.

Према његовим речима, међународна заједница не може да се уједини у рату против тероризма докле год неке државе јуре сопствене геополитичке интересе.

"Ситуација у свету је и даље напета и непредвидљива, нови изазови се појављују и постоји налет међународног тероризма који прети читавој међународној заједници.

"Никакво јединство се не може истински постигнути сада. Неке владе јуре сопствене геополитичке интересе", рекао је Лавров, преноси Тас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи