Пуцњава у школи у Кенији, седам мртвих

Наоружани нападачи за које се сумња да су из Јужног Судана убили су седам особа међу којима је било шест студената у нападу на школу у Кенији, саопштила је полиција Кеније.

Пуцњава се догодила у мешовитој средњој школи у близини границе, рекао је шеф за регионалну криминалну истрагу Гидеон Кибуња, а изгледа да је тај напад био чин из освете, преноси АП.

Кибуња је додао да је главни осумњичени један старији ученик те школе који је прошле недеље суспендован након што је учествовао у тучи, а затим претио да ће се осветити.

Нападачи су тражили директора школе и ученика са којим се тукао, али нису могли да их пронађу па су почели из беса да пуцају на друге ученике, рекао је Кибуња.

На местима код граница Кеније налазе се огромне количине оружја из околних држава које је задесио рат, а међу којима су Јужни Судан и Сомалија.

У средњим школама у Кенији у последње две године догодио се велики број насилних инцидената, а почетком ове недеље догодио се још један напад у студентском дому универзитета у приобалном округу Квале када су погинуле две особе, а повређено неколико студената.

Како је агенција тада пренела наводе шефа полиције у Квалеу, сумња се да је тај нападач припадник побуњеничке групе Ел Шабаб из суседне Сомалије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво