Европа и Русија желе примену споразумa са Ираном

Лидери Велике Британије, Француске и Немачке саопштили су да су и даље привржени нуклеарном споразуму са Ираном из 2015. године. Трампова одлука неће утицати на примену споразума, саопштило је руско министарство спољних послова.

Британска премијерка Терза Меј, председник Француске Емануел Макрон и немачка канцеларка Ангела Меркел истакли су да су "привржени потпуној имплементацији споразума свих страна", наведено је у заједничком саоштењу, које је издато из канцеларије британске премијерке, пренео је АФП.

Заједничко саопштење је уследило након што је амерички председник Доналд Трамп одбио да потврди да Иран поступа у складу са нуклеарним споразумом из 2015. године и упозорио да би могао да га укине.

И руско Министарство спољних послова огласило се саопштењем у коме се каже да одлука америчког председника Доналда Трампа да не потврди нуклеарни споразум са Ираном из 2015. године неће имати директан утицај на примену споразума. 

Руско министарство саопштило је да без обзира на став САД, неће бити повратка на увођење санкције УН Ирану, пренео је Ројтерс.

Заменик руског министра спољних послова Сергеј Рјабков оценио је да је крајње забрињавајуће" што амерички председник Доналд Трамп поставља питања која су решена када је међународни споразум о нуклеарног прогаму Ирана потписан, јавила је новинска агенција РИА. 

Он је рекао да Русија сада као свој главни задатак види да спречи ирански нуклеарни споразум од колапса, пренео је Ројтерс

Рјабков је позвао све стране да остану посвећене споразуму, пренела је та агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво