Ирански командант: Сахранили смо многе као што је Трамп

Командант иранске револуционарне гарде Кудс, изјавио је да су његове снаге "сахраниле многе" попут америчког председника Доналда Трампа, пренео је биртанкси лист "Индепендент". Председник Ирана Хасан Рохани је рекао да је обраћање Доналда Трампа, током којег је довео у питање споразумс Техераном, било пуно увреда и лажних оптужби.

"Трампове претње против Ирана наштетиће Америци... Ми смо сахранили многе као што је Трамп и знамо како да се боримо против Америке", јавила је новинска агенција Тасним цитирајући заменика команданта јединице Кудс Есмаила Ганија.

Председник Ирана Хасан Рохани је поручио да ће Иран остати посвећен споразуму докле год служу интересу Ирана а балистички програм те земље наставиће да развија упркос притиску САД.

Рохани је нагласио да је обраћање председника САД Доналда Трампа било препуно увреда и лажних оптужби против Ирана.

"Иран није и никада неће поклећи пред страним притиском. Иран и споразум су јачи него икада. Револуционарна гарда Ирана ће наставити да се бори против регионалних терориста", рекао је Рохани, преноси Ројтерс.

Он је додао да ће Трампова одлука изоловати САД, јер друге земље потписнице остају верне споразуму.

Рохани је раније рекао да је Трамп "више него икад против иранског народа".

"САД се данас више него икад противе нуклеарном споразуму и више него икад су против иранског народа", рекао је Рохани, преноси АФП.

Председник иранске скупштине Али Лариџани изјавио је раније данас да би било какав потез САД против нуклеарног споразума са Ираном био увреда Уједињених нација.

Он је то рекао током службене посете Русији, а уочи најављене одлуке америчког председника Доналда Трампа о поштовању Иранског споразума о нуклеарном наоружању, преноси АП.

Лариџани је казао да је споразум добио благослов УН, тако да би било какав потез представља "првенствено увреду за УН".

Он је додао да ће свака ревизија споразума омогућити Ирану да предузме властите акције и упозорио је да би потез САД могао да дестабилизује међународну ситуацију.

"Наставићемо да се придржавамо наших обавеза...докле год остале странке поштују споразум", рекао је Лариџани.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво