Лавров Тилерсону: Недопустиво скидање руских застава

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао је америчком државном секретару Рексу Тилерсону да су недопустиве акције америчких власти, које су наложиле да се скину руске заставе са зграде Генералног конзулата Русије у Сан Франциску и Трговинског представништва у Вашингтону.

"Сергеј Лавров је у телефонском разговору са Тилерсоном потврдио политику Москве која припрема судску тужбу са циљем враћања 'незаконито отете руске имовине'", наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Русије.

Нагласио је да је то што раде амерички чиновници у директној супротности са изјавама Вашингтона о жељи за нормализацијом односа који, оценио је, никад нису били гори, пренео је Спутњик.

Лавров је са Тилерсоном разговарао и о ситуацији у вези са иранским нуклеарним програмом.

"Разговарано је о резолуцији СБ УН из 2015. године о заједничком свеобухватном акционом плану за ирански нуклеарни програм. Лавров је скренуо пажњу да Техеран поштује све своје обавезе из договора и нагласио је да и други коаутори договора треба да га поштују", наводи се у саопштењу.

Двојица званичника су разговарали и о зонама деескалције у Сирији.

Лавров је раније данас изјавио да је Тилерсон потврдио да је борба против Исламске државе једини циљ Вашингтона у Сирији.

Амбасада Русије у Вашингтону раније је саопштила да су представници САД скинули заставе са објеката затвореног конзулата Русије у Сан Француску, на шта су руске дипломате протестовале.

Америчке власти су 31. августа затражиле од Русије да прекине дипломатске активности у згради Генералног конзулата у Сан Франциску, као и у зградама Трговинског представништва у Вашингтону и одељењу Трговинског представништва у Њујорку. Руске дипломате испуниле су тај захтев до 2. септембра.

Москва је акције Вашингтон назвала "насилним заузимањем" руске дипломатске имовине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво