Мантер: Трамп ће осам година бити председник САД

Директор Инситута Ист вест (Исток–Запад) Камерон Мантер уверен је да амерички председник Доналд Трамп не само да ће испунити свој мандат, већ ће на позицији шефа Беле куће остати осам година.

Камерон Мантер је на панелу Поглед на меку моћ: алтернатива чињеница за пост-истиниту стварност на Београдском безбедносном форуму, изразио ово уверење анализирајући промене у америчком друштву последњих година.

Према његовим речима, политичка елита изгубила је ауторитет, а неко ко је био учесник ријалитија уместо да буде предмет знатижеље постао је легитиман, а људи су му поклонили поверење.

"Они који мисле да је Трамп луд или блесав се заваравају. Он је веома практична особа која је врло добра у манипулацији савременим средствима комуникације", рекао је Мантер.

Трамп тако успева да дође до бирача, обичних људи који суде на основу својих емоција не желећи да буду збуњени "чињеницама", сматра Мантер који је био амбасадор САД у Београду.

"Зато је моје предвиђање: Трамп ће бити председник САД осам година", рекао је Мантер.

Дејан Јовић, професор универзитета у Загребу слаже се да се карактер политике у данашњем друштву променио као резултат кризе либерализма.

"Живимо у свету где људи тешко доносе одлуке на основу рационалног размишљања, већ више на основу свог идентитета", сматра Јовић.

Можда би, како наводи, људи другачије гласали ако би морали да објасне свој глас.

"Лако је манипулисати идентитетима и емоцијама, нарочито ако то раде професионалци који заправо продају такву политику као робу, политика више није аргумент, већ производ", објашњава Јовић.

Учесници панела су се сложили да је у већини предизборних кампања све присутнија релативизација истине, а не само лажне вести.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво