Ноћне војне вежбе над Корејским полуострвом

Два тешка америчка суперсонична бомбардера прелетела су Корејско полуострво токoм првих ноћних војних вежби изведених заједно с авијацијом Јапана и Јужне Кореје.

Два Б-1Б "лансера", из америчке базе на острву Гуам, стратешке америчке локације у Пацифику, прошле ноћи су летела близу Јапанског мора, саопштиле су Америчке ваздушне снаге у Пацифику.

"Летови и ноћна обука с нашим сигурним и ефикасним партнерима део су поделе улога САД, Јапана и Републике Кореје и тактичког усавршавања пилота", рекао је мајор Патрик Еплгејт.

Сеул је саопштио да су бомбардери спровели вежбу симулације испаљивања ракета земља-ваздух са два јужнокорејска ловца Ф-15К изнад Јапанског мора и извели вежбу гађања у Жутом мору.

Затим су се бомбардери Б-1Б вратили у своју базу, саопштила је Јужна Кореја.

"Ове вежбе улазе у оквир рутинских вежби чији је циљ да се ојача одвраћање севернокорејских нуклеарних претњи", навео је исти извор.

Америчка војска је у одвојеном саопштењу навела да је извела вежбе са борбеним авионима Јапана након вежби са Јужном Корејом чиме су амерички бомбардери први пут извели вежбе са борбеним авионима и Јапана и Јужне Кореје у току ноћи, наводи Ројтерс

Тензије последњих недеља расту на Корејском полуострву јер је Пјонгјанг пробно испалио више ракета и извео и шесту нуклеарну пробу, док севернокорејски званичници и амерички председник Доналд Трамп размењују ратоборне изјаве.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи