Москва: САД се претварају да се боре против Исламске државе

Русија је оптужила Вашингтон да смањује ваздушне ударе против Исламске државе у Ираку, како би дозволио екстремистима да продру у Сирију и упусте се у борбе против сиријске војске. САД демантују.

Портпарол руске војске Игор Конашенков рекао је да сиријска влада покушава да протера екстремисте из провинције Деиз ез Зор, на истоку Сирије, али да борци који пристижу из Ирака појачавају њихово бројчано стање.

Конашенков је рекао да коалиција предвођена САД, претварајући се да се бори против Исламске државе, већински у Ираку, види све то, али наставља да спроводи наводно активне мере против ИД у Сирији из неког разлога.

"Непрестани прилив терориста из Ирака поставља озбиљна питања о противтерористичким циљевима војног ваздухопловства САД и тзв. 'међународне коалиције'. Коалиција предвођена САД знатно је смањила број напада у Ираку у септембру, у време када су сиријске снаге започеле преузимање Деиз ез Зора", рекао је Конашенков.

Поставио је питање да ли је промена приступа САД и коалиције покушај да се максимално омету напори сиријске војске.

Портпарол Пентагона, пуковник Роб Менинг, демантовао је руске тврдње и цитирао онлајн бројке које указују да није дошло до смањења бомбардовања мета ИД у Ираку и Сирији, преноси АФП.

"То је апсолутно нетачно. Остајемо посвећени убиству ИД", рекао је Менинг.

Тај сајт наводи да је коалиција предвођена САД спровела седам напада против мета Исламске државе у Ираку.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво