Званичник америчке амбасаде у Турској позван на разговор

Турско Министарство спољних послова позвало је на разговор подсекретара амбасаде САД и затражило окончање спора између две земље, рекли су неименовани извори из тог министарства.

Према речима неименованих извора, подсекретару америчке амбасаде речено је да је суспензија издавања виза изазвала "непотребне тензије" и да би тај потез требало да буде повучен, пренео је Ројтерс.

Амбасада Турске у Вашингтону претходно је саопштила да ће та земља обуставити издавање неимигрантских виза Американцима, након што је мисија САД у Турској обуставила рад свих служби за издавање неимигрантских виза у свим америчким дипломатским објектима у Турској.

Мисија САД ту одлуку донела је након недавног хапшења једног члана особља америчког конзулата у Турској.

Агенција АФП наводи да су те рестрикције Анкаре још оштрије јер се односе на "визе у пасошима, као и е електронске визе и визе које се добијају на граници", а не само на оне које се издају у дипломатским представништвима у САД.

Вашингтон је хапшење члана америчке дипломатске мисије осудио као неосновано и штетно по везе између две савезнице у НАТО-у.

У међувремену, турске власти издале су налог за хапшење још једног радника америчког конзулата, јавили су турски медији.

НТВ наводи да безбедносни званичници још трагају за тим радником, а да његову супругу и дете испитује полиција.

Разлог за издавање налога за привођење засад није познато, наводи британска агенција Ројтерс.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи