Републикански сенатор: Трамп води САД у Трећи светски рат

Боб Коркер, републикански сенатор, упозорио је да председник САД Доналд Трамп несмотреним претњама другим државама ризикује да нацију пошаље "на пут Трећег светског рата".

Ројтерс наводи да је изјава Боба Коркера, у интервјууу за Њујорк тајмс, била последња у низу оштрих речи које је овај републиканац разменио са Трампом у току јучерашњег дана.

Шеф Беле куће прво је Коркера, свог бившег политичког савезника, између осталог, оптужио да је крив за "ужасан" нуклеарни споразум с Ираном, у серији порука на Твитеру.

"Сенатор Боб Коркер 'молио' ме је да га подржим у Тенесију како би био реизабран. Рекао сам 'не' и он је одустао (казао је да не би могао да победи без моје подршке)... Такође је хтео да буде државни секретар, ја сам рекао "Нека хвала". Он је такође у огромној мери одговоран за ужасан споразум с Ираном", навео је Трамп у твитовима.

У интервјуу за њујоршки лист Коркер је, алудирајући на амерички ријалити шоу програм у којем је Трамп имао улогу шефа који бира сараднике, навео да га узнемирава то што се председник понаша "као да води 'шегрта' или нешто слично".

"Брине ме. Његово понашање би требало да забрине све који воде бригу о нашој нацији", рекао је сенатор који је прошлог месеца најавио одлазак у пензију.

Коркер је одбацио идеју која се појавила у јавности да Трамп можда користи провокативне коментаре о Северној Кореји како би се постигао напредак у америчким преговорима са Пјонгјангом које води државни секретар САД Рекс Тилерсон, односно да Трамп изиграва "лошег полицајца", а Тилерсон "доброг полицајца".

"Много људи мисли да је то све нека глума у стилу 'добар полицајац, лош полицајац', али то једноставно није истина", рекао је одлазећи републикански сенатор.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво