Русија: Убијено 120 терориста за 24 часа

Руске ваздухопловне снаге су убиле 120 терориста у Сирији у протекла 24 сата, као и 60 страних плаћеника, саопштио је портпарол руског министарства одбране Игор Конашенков.

"У ударима на Абу Камал војска је уништила базу и око 40 терориста из Таџикистана и Ирака, као и седам возила са оружјем великог калибра", додао је Игор Конашенков, преноси агенција Тас.

Конашенков је навео и да је у близини Мејадина убијено 80 екстремиста, укључујући деветорицу са Северног Кавказа.

Он је додао да је јужно од Деир ез Зора у долини Еуфрата у удару убијена група од више од 60 страних плаћеника који су дошли из Туниса, Египта и ЗНД.

број коментара 3 пошаљи коментар
(субота, 07. окт 2017, 20:40)
anonymous [нерегистровани]

obavestajna sluzba Sirije

Niposto ne treba potcenjivati ni obavestajnu sluzbu Sirije koja je sa svojojm mrezom agenata bila jedna od bolje organizovanih u regionu.Iako su mnogi regioni potpali pod kontrolu Is i novih revolucionara mreza je ostala prisutna u svim delovima zemlje i priliv informacija je gotovo fantastican.Svim zemljama je dostavljen spisak njihovih gradjana sa tacnim imenom i prezimenom koji se bore na starni Is i opzicije tako da izgovor zapadnih zemalja i svih ostalih po svetu da nisu znali ko je tamo bio i borio se ne pije vise vodu...

(субота, 07. окт 2017, 14:13)
anonymous [нерегистровани]

Napokon

Dobra logistika

(субота, 07. окт 2017, 13:27)
anonymous [нерегистровани]

Мало и озбиљно

За нас који се бавимо војном тематиком, координиране акције руског ВКС и средстава обавештајно-извиђачког рада су спекткалурален. За само неколико дана обезглавили су целокупно руководство ИД и Џабхат ан Нусре. За недељу дана борј убијених терориста је приближио 1000, уништено је на десетине оклопних возила и других возила, уништен је подземни махацин оружја у које је било више од 1000 тона убојних средстава. Јуче су две подморнице из средоземља са 10 крстарећих ракета десетковале терористе ан Нусре источно од Еуфрата, где је велика офанзива сиријске војске која ослобађа града за градом. Руси су приморали америчке "саветнике" да се повуку јужно од ел Зора где су координирали акције терориста из Нусре.