Мексико, фото-репортер пронађен мртав

Фото-репортер Едгар Данијел Ескуеда који је у северној мексичкој држави Сан Луис Потоси због посла трпео претње пронађен је мртав дан након што је био киднапован, саопштила је мексичка влада.

Државни механизам који штити новинаре и активисти за права позвали су на "хитну и ефективну истрагу" о убиству Ескуеде, ког су у четвртак наводно киднаповали наоружани мушкарци прерушени у полицајце.

Он је најмање 11. новинар који је до сада убијен у Мексику, за који групе за права наводе да су ратови због дроге и корупције направили једном од најопаснијих земаља на свету за новинаре, наводи АФП.

број коментара 3 пошаљи коментар
(субота, 07. окт 2017, 02:22)
anonymous [нерегистровани]

U

U Meksiku ako napisete jednu rec koja se ne svidi nekom clanu narko kartela vi ste mrtav covek. Primera radi samo za Sinaloa kartel radi 15000 ljudi,a nasilje koje prati trgovinu narkoticima je nezapamceno.

(петак, 06. окт 2017, 23:06)
anonymous [нерегистровани]

ovo vest?

A sta, ovo vam je vest? Pa ovo se u Meksiku redovno desava. Ta drzava je toliko utonula u kriminal i krijumcarenje droge da je vise niko i ne smatra drzavom. Oni su toliko propali da se vise nikada ne mogu iscupati iz tih ralja. A iskreno receno cini mi se da se i ne zele izvlaciti iz situacije u kojoj su sada. Lakse im je da valjaju i svercuju narkotike nego da malo rade...

(петак, 06. окт 2017, 22:53)
anonymous [нерегистровани]

Najiskrenije saucesce

porodici ovog i svakog nastradalog novinara, koji su ocito radili odano svoj posao za dobrobit naroda, a i drzave.