Турска, доживотни затвор због покушаја државног удара

Суд у Турској је изрекао 34 доживотне казне затвора оптуженима за планирање убиства турског председника Реџепа Тајипа Ердогана у луксузном хотелу током прошлогодишњег неуспешног покушја државног удара.

Међу 34 оптужених, који су осуђени на доживотне затворске казне је и бивши генерал Гокхан Сахин Сонмезатес, који је оптужен да је организовао заверу, јавила је турска државма телевизија ТРТ Абер, пренео је АФП.

Припадници турских снага безбедности 15. јула прошле године покушали су војним ударом да преузму контролу над земљом.

У томе нису успели, а за покушај пуча Анкара је оптужила организацију Фетулаха Гулена, свештеника који живи у егзилу у Пенсилванији.

Током протеклих годину дана око 50.000 људи је ухапшено, док је 150.000 запослених у јавном сектору, међу којима су учитељи, судије и војници, суспендовано.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи