Убица из Лас Вегаса пуцао 11 минута пре самоубиства

Полиција Лас Вегаса објавила је детаље масакра у којем је убијено 58 особа, наводећи да је нападач Стивен Педок пуцао на људе између девет и 11 минута пре него што се убио, као и да је поставио камере унутар и изван хотелске собе да би могао да прати кретање полиције.

Истражитељи су на три локације, повезане са Педоком, пронашли 47 комада оружја – у хотелској соби одакле је пуцао, његовој кући и још једном имању.

У самој хотелској соби пронађено је 12 пушака које су модификоване тако да делују као аутоматско оружје.

Тачније, нађени су уређаји за убрзавање оружане ватре, односно два уређаја (bump-stock) који се поставе на полуаутоматско ватрено оружје па оно ради као аутоматско. 

Оружје је, како је синоћ изјавила новинарима специјални агент Џил Снајдер, купљено у четири америчке државе – Невади, Јути, Калифорнији и Тексасу.

У његовом аутомобилу пронађен је амонијум-нитрат, који се може искористити за прављење експлозива.

Полиција је потврдила и да су фотографије објављене на интернету на којима се види тело нападача, на поду поред две пушке и са рукавицама на рукама, аутентичне, пренео је Ројтерс.

Раније објавила да је 59 особа убијено у нападу, без нападача, али је касније прецизирано да је 58 људи убијено.

Полиција је објавила и снимак напада који је забележила камера закачена на униформи полицајца.

У собу хотела у којој се налазио убица полицајци су упали након што је Педок извршио самоубиство, а у соби је пронашла 23 комада оружја.

Полиција наводи да је нападач пуцао између девет и 11 минута након што је полиција добила први позив, док сведоци тврде да је пуцњава трајала од 10 до 15 минута.

Исламска држава преузела је одговорност за напад, међутим доказа да је Педок био повезан са исламистима нема. Полиција сматра да је деловао сам.

У међувремену, председник САД Донланд Трамп рекао је да је данас тужан дан, током путовања из Вашингтона ка Лас Вегасу.

Трамп је рекао са власти имају више информација о нападачу, додавши да ће ти детаљи бити саопштени у одговарајуће време.

Према његовим речима, он ће заједно са супругом Меланијом одати признаје америчким полицајцима који су, како је рекао, урадили фантастичан посао за кратко време.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се