Напад ножем на станици у Марсеју, две жртве

Мушкарац који је напао ножем пролазнике на железничкој станици Сен-Шарл у Марсеју, усмртивши две жене, познат од раније властима. Полиција је убила нападача. Још не знамо да ли је реч о тероризму, рекао француски министар унутрашњих послова.

Припадници француских безбедносних снага "Сантинел" упуцали су и убили осумњиченог након што је напао ножем пролазнике на железничкој станици Сен-Шарл у Марсеју, усмртивши две жене.

Француски медији преносе да су убијене жене старости 21 и 30 година, а да нападач, чији идентитет није објављен, има 30 година. 

Француски председник Емануел Макрон изразио је бес због напада у Марсеју на свом налогу на Твитеру и похвалио реакцију безбедносних служби, укључујући војнике "Операције Сантинел". 

"Поздрављам војнике Операције Сентинел и полицијске снаге које су реаговале изузетно смирено и ефикасно", оценио је Макрон на Твитеру.

Нападач је, према непотврђеним извештајима, насумице нападао људе ножем, јављају медији.

Тужилаштво је потврдило смрт нападача, преноси Фигаро.

Француски министар унутрашњих послова Жерар Коломб рекао је да власти још не могу да потврде да је данашњи напад ножем у Марсеју, у којем су убијене две жене, акт тероризма, али је напоменуо да за то постоји могућност јер су неки очевици чули да је нападач узвикнуо "Алаху акбар".

Коломб, који се упутио у Марсеј одмах након напада, навео је да полиција има видео-снимак данашњег инцидента на главној железничкој станици у Марсеју, на којем се види како мушкарац напада једну жену, затим бежи, па се враћа и напада другу жену, преноси АП.

Министар је рекао да је нападач потом почео да трчи ка војницима који су се брзо распоредили на месту напада, а који су га, како је Коломб навео, упуцали и убили испред железничке станице.

Према његовим речима, марсејска полиција тренутно испитује десетак очевидаца напада.

Француско антитерористичко тужилаштво покренуло је истрагу о нападу, јавио је раније данас Ројтерс позивајући се на неименовани правосудни извор, док је извор из француске полиције навео да је осумњичени нападач одраније познат властима.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво