Ирачки Курди прогласили победу на референдуму

Председник ирачког Курдистана Масуд Барзани прогласио је победу на необавезујућем референдуму о независности и позвао на дијалог са Багдадом, који је изјашњавање грађана одбацио као неуставно.

Уместо малтретирања, почнимо дијалог у име боље будућности јер су једини прави пут да се реше проблеми преговори, а не претње или језик силе, рекао је Барзани у телевизијском обраћању грађанима, пренео је АП. 

Ирачки Курди у недељу су одржали необавезујући референдум на коме су се грађани изјаснили о отцепљењу од Ирака, упркос снажном противљењу Багдада, Турске и Ирана.

Ирачки премијер Хајдер ел Абади дао је Барзанију ултиматум да до петка контролу над аеродромима препусти федералним властима, или ће уследити забрана летова на територији ирачког Курдистана.

Санкцијама је запретио и председник Турске Реџеп Тајип Ердоган, који је ирачким Курдима поручио да ће гладовати уколико одлуче да једнострано прогласе независност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи