"Трамп објавио рат Северној Кореји"

Министар спољних послова Северне Кореје Ри Јонг Хо изјавио је да је председник САД Доналд Трамп објавио рат његовој земљи и да Пјонгјанг задржава право да предузме контрамере, укључујући обарање америчких стратешких бомбардера, чак и ако се не налазе у севернокорејском ваздушном простору.

"Цео свет би требало да се јасно сећа да су САД те које су прве објавиле рат нашој земљи", рекао је Ри новинарима у Њујорку, преноси Ројтерс.

"Пошто су САД објавиле рат нашој земљи, ми ћемо имати свако право да предузмемо контрамере, укључујући и право да оборимо америчке стратешке бомбардере чак и када нису унутар граница ваздушног простора наше земље", истакао је министар спољних послова Северне Кореје.

Бела кућа је, међутим, одбацила тврдње да су САД објавиле рат Северној Кореји.

"Нисмо објавили рат Северној Кореји. Искрено, сугерисати тако нешто је апсурдно", рекла је новинарима портпаролка Беле куће Сара Сандерс.  

Администрација америчког председника Доналда Трампа је данас, такође, јасно ставила до знања да не покушава да збаци владу Северне Кореје, након што је председник САД Доналд Трамп написао да лидер те земље Ким Џонг Ун "неће још дуго бити ту". 

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се