Нови снажан земљотрес у Мексику

Снажан земљотрес јачине 6,2 јединице по Рихтеровој скали погодио је јужни део Мексика.

Првобитни извештаји наводе да се земљотрес догодио у 7.53 по локалном времену (14.53 по нашем времену), као и да је епицентар потреса 12 километара северно од градића Истепек, који се налази 530 километара јужно од града Мексика.

Нема података да ли у новом потресу има жртава или материјалне штете. 

Потрес се осетио и у престоници Мексика и изазвао панику међу становницима који су излазили из кућа.

Градоначелник Мексика Мигел Анхел Мансера каже да најновији потрес није последица слегања терена након земљотреса који се догодио у уторак, већ је у питању нови земљотрес.

Додao je да је око 30 особа и даље у рушевинама у граду Мексику и воде се као нестале, а нови потрес могао би да отежа акцију спасавања. 

Раније данас у јужној савезној држави Оахака, у којој се налази и градић Истепек, регистрована су четири потреса магнитуда од 4,1 до 5,8 јединица Рихтерове скале.

То подручје било је снажно погођено раније овог месеца земљотресом јачине 8,1 јединица Рихтера, када је погинуло 98 особа, подсећа АП. 

Мексико се још увек опоравља од земљотреса јачине 7,1 јединица Рихтерове скале који је у уторак погодио централни део земље и главни град, а у којем је страдало 305 људи. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи