Два потреса у Северној Кореји

Организација свеобухватног споразума о забрани нуклеарних проба (ЦТБТО) саопштила је да је открила два сеизмичка потреса у Северној Кореји, али да се вероватно не ради о намерно изазваним експлозијама у овој изолованој држави, наводи "Ројтерс".

"Два сеизмичка потреса. У 8.29 по Координисаном универзалном времену; много мањи у 4.43 по Координисаном универзалном времену, мала вероватноћа да их је човек изазвао. Слично "рушењу" које је уследило 8,5 минута након шесте нуклеарне пробе Демократске Народне Републике Кореје! Анализе су у току", навео је на Твитеру извршни секретар ове организације Ласина Зербо.

Раније је Би-Би-Си пренео да је на 50 километара од места где Северна Кореја врши нуклеарна тестирања, догодио се земљотрес јачине 3,4 јединице Рихтерове скале. 

Епицентар земљотреса налази се недалеко од места где је 3. септембра у Северној Кореји забележен потрес, за који се истпоставило да је у ствари био нуклеарна проба.

Како преноси АФП, тај потрес, за који су Кинези саопштили да се сумња да је последица експлозије, забележен је на североистоку земље, недалеко од места са кога та земља изводи нуклеарне пробе.

Јужнокорејска метеоролошка служба је, међутим, саопштила да је земљотрес био јачине три степена, али и да је јасно да земљотрес није изазвала вештачка експлозија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара