Укидање Убера у Лондону – више од 40.000 возача остаје без посла

Убер неће моћи више да ради на улицама Лондона, пошто су власти британске престонице одбиле да му обнове лиценцу. Више од 40.000 возача остаће без дозвола за превоз и посла.

Лондонска управа за транспорт саопштава да Убер неће моћи да организује превоз на улицама Лондона када му истекне лиценца 30. септембра јер му, како кажу, недостаје корпоративна одговорност у јавној безбедности.

Управа која контролише такси службе и друга возила за изнајмљивање ради превоза путника добила је подршку градоначелника.

"Уберови возачи и корисници треба да буду бесни на управу фирме која није играла по правилима. Та правила имају разлог постојања, парламент их је направио да би гарантовао грађанима да ће им приватна превозна возила и оператори пружити безбедну и сигурну услугу. Убер није испунио те услове", рекао је градоначелник Лондона Садик Кан.

Убер најавјује да ће одмах уложити жалбу.

"Градоначелник и Управа за транспорт су подлегли притиску мале групе појединаца који желе да ограниче конкуренцију. Због тога ће 40.000 наших возача остати без посла и средстава да издржавају породице. Одмах ћемо се жалити и покушаћемо да наставимо услуге и после истицања лиценце", наводи Фред Џонс, шеф Убера за све градове Велике Британије.

Ипак, Одбор је одлуку образложио тиме да укида лиценцу због Уберовог приступа у непријављивању тешких криминалних прекршаја, због непрописно стечених здравствених сертификата и бројних других одступања од праксе уобичајених такси служби.

Убер организује превоз у многим светским градовима преко апликације на паметном телефону. Често је јефтинији од регуларне такси службе, али га прате многе контроверзе, због чега ову одлуку лондонских власти свакако помно прате друге централе Убера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи