Барселона, студенти на скупу подршке референдуму

Око две хиљаде студената окупило се испред и унутар једног главних универзитета у Барселони, позивајући на окончање оштрих мера против референдума о отцепљењу Каталоније.

Студенти носе заставе и транспаренте с порукама у прилог независности и гласању које је у Каталонији заказано за 1. октобар, преноси АП.

Окупљени студенти узвикују слогане у знак подршке више од 10 званичника који су под истрагом у вези са референдумом.

Стотине студената ушле су у главну зграду Универзитета у Барселони и заузеле главни хол у близини просторија деканата.

Представници Савеза студента позвали су демонстранте да остану ту и током викенда како би исказали подршку референдуму.

Раније данас, Министарство унутрашњих послова Шпаније саопштило је да шаље још припадника државне полиције у Каталонију како би одржали ред и осигурали да забрањени референдум о независности 1. октобра не буде одржан, пренео је Ројтерс.

Наводи се да шпанско министарство није открило о коликом броју полицајаца упућених у Каталонију се ради, али шпански медији тврде да је између 3.000 и 4.000 њих већ стигло или је на путу ка том региону.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво