Протест у Сент Луису: "Ћутање белаца је насиље"

Више стотина особа, махом белаца, окупило се у америчком граду Сент Луису на најновијим у низу демонстрација, организованих након што је судија ослободио бившег полицајца Џејсона Стоклија оптужби за убиство 24-годишњег Афроамериканца Ентонија Ламара Смита.

"Ћутање белаца је насиље", узвикивали су учесници протеста који су се синоћ окупили у Сент Луису у Мисурију и марширали улицама града, преноси АП.

Организатори протеста су позвали на скуп "Само белих савезника", а организаторка Кори Буш је рекла да су припадници многих раса узнемирени и бесни због третмана Афроамериканаца у Сент Луису.

"Мислим да је сјајно за људе да знају да има белаца који верују да су животи Афроамериканаца важни и не плаше се да то покажу, који желе да сруше системски расизам", рекла је Бушова.

Протести су организовани након што је у петак судија закључио да 36-годишњи бивши полицајац из Сент Луиса Џејсон Стокли није крив за убиство првог степена у смртоносној пуцњави у којој је настрадао 24-годишњи Ентони Ламар Смит.

Смит је погођен са пет метака док је седео у свом аутомобилу након што је покушао да побегне Стоклију и његовом колеги 20. децембра 2011, саопштиле су власти.

Током потере, Стокли је, како се може чути на видео-снимку из полицијског возила, рекао да ће убити Смита, навели су тужиоци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи