Мексико, најмање 282 жртве разорног земљотреса

У разорном земљотресу који је у уторак погодио Мексико страдале су најмање 282 особе, 50 се води као нестало, срушило се педесетак зграда у Мексико Ситију и другим местима, најновији су подаци о последицама ове природне катастрофе. Спасилачке екипе и даље трагају за преживелима, преноси "Ројтерс".

Министар унутрашњих послова Мигел Осорио Цонг изјавио је да мексичка војска и полиција настављају са радом, док постоји и најмања могућност да ће пронаћи још преживелих, а спасилачким тимовима прикључили су се и цивили, пртеноси Глас Америке.

"Нећемо обуставити потрагу и наставићемо спашавање док не нађемо последњег преживелог", написао је на Твитеру војни званичник.

Како се наводи, спасилачки напори усмерени су на 10 срушених зграда у Мексико Ситију, јер се верује да у њима има преживелих.

Председник Енрике Пења Нијето посетио је локацију, на којој се срушила троспратна школа у Мексико Ситију.

Како Глас Америке сазнаје од Мирјане Котлајић, отправнице послова у амбасади Србије у Мексику, према досадашњим подацима у земљотресу нема повређених држављана Србије.

Земљотрес јачине 7,1 јединице Рихтерове скале погодио је у уторак централне делове Мексика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво