Ураган "Марија" разара Карибе, 32 особе страдале

Најмање 32 особе су погинуле у удару урагана "Марија". Уништене су многобројне зграде, а велики делови Порторика су без струје. Делови Доминиканске Републике су поплављени, а мања карипска острва попут Доминике разорена.

Најмање 15 особа је страдало у Порторику, а међу њима је осам особа које су се удавиле у месту Тоа Хаха, удаљеном 32 километра од Сан Хуана, изјавио је градоначелник тог места Бернардо Маркез.

Како преноси Ројтерс, у том месту је од поплава спасено више од 4.000 људи.

Ураган "Марија" сада је ураган треће категорије са ударима ветра од 205 километара на сат, а очекује се да ће због киша које је проузроковао, доћи и до нових поплава.

Порторикански спасиоци покушавају да стигну до заробљених жртава након удара урагана "Марија", услед чега је дошло до појаве клизишта и нестанка електричне енергије.

Многи окрузи су без начина комуникације и још није јасна размера штете, преноси АП, додавши да је ураган "Марија" најјачи ураган који је погодио Порторико у последњих 80 година.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво