Потрага у срушеној школи у Мексику, верује се да има живих

Спасиоци у Мексику воде трку са временом после разорног земљотреса како би стигли до преживелих међу којима је и једна 12-годишња девојчица заробљена у рушевинама школе. Спасиоци су успели да успоставе комуникацију са девојчицом. Широм земље за сада је из рушевина извучено око 50 преживелих.

Председник Енрике Пења Нијето рекао је да су у главном граду погинуле 102 особе, а у околних пет држава још 135 људи, док је 1.900 грађана повређено у земљотресу јачине 7,1 степени Рихтерове скале.

Спасиоци су успели да успоставе комуникацију са девојчицом идентификованом као Фрида Софија која је одговорила да су још два ученика у близини али није могла да каже да ли су живи, пренела је телевизија Телевиса чије камере и репортери су имали специјални приступ лицу места.

Спасиоци су најпре видели једну руку како вири из рушевина а када су упитали да ли је жива, она је махнула прстима, преноси мексичка телевизија.

Пуно име девојчице није објављено, али познато је да њена породица чека у близини свесна да су тела 21 ученика и четири одрасле особе већ извучена из школе.

Из Цивилне заштите наводе да је термалним скенером откривено још неколико преживелих који су затрпани бетонским плочама, преноси Би-Би-Си.

Спасиоци се крећу споро по рушевинама покушавајући да стигну до детета кроз нестабилне рушевине.

Званичници су искључили могућност употребе тешке механизације све док има знакова живота испод рушевина.

"Велике наде полаземо да ће неки бити спасени. Али идемо споро, као корњаче", рекао је Дејвид Порас, један од спасилаца који помажу у трагању за настрадалима у школи.

Широм земље за сада је из рушевина извучено око 50 преживелих.

Само у Мексико Ситију срушиле су се 52 зграде, рекао је градоначелник Мигел Ангел Манцера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво