Запослени у амбасади САД у Каракасу отет па пуштен

Венецуеланског држављанина, запосленог у амбасади САД у Каракасу, отели су криминалци ради откупа, али су га у међувремену пустили.

Кербина Баразартеа (28), запосленог као припадника обезбеђења у америчкој амбасади, криминалци су отели у понедељак, а пустили су га у среду рано ујутро неповређеног, иако им откуп није плаћен, наводи полиција, преноси АФП.

Полиција прецизира да је Баразарте отет док је патролирао комбијем у близини амбасаде у понедељак увече, а отмичари, који нису идентификовани, тражили су 30.000 долара за његово ослобађање.

Са њим је био и његов колега, који је успео да побегне отмичарима, додаје полиција.

Бивши полицијски комесар Луис Годој рекао је француској агенцији да је број отмица у Венецуели знатно повећан у протеклих неколико година јер је то постао "брз и ефикасан" начин да се дође до новца.

Такође, тачан број киднаповања је тешко утврдити јер нема званичних бројки, а 60 одсто жртва не пријављује злочин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи