Ураган Марија однео 14 живота

На Порторику права пустош након што је ураган Марија погодио ту америчку територију. То је најјаче такво невреме за последњих 80 година. За сада нема података о настрадалима или теже повређенима међу 3 и по милиона житеља острва. На свом путу кроз Карибе ураган Марија је до сада однео 14 људских живота. У међувремену је ослабио на другу категорију, а затим поново ојачао у близини источног дела Доминиканске Републике.

Услед силине урагана Марија цео Порторико је остао без електричне енергије, потврдили су надлежни. Гувернер Рикардо Росело је издао наређење о увођењу полицијског часа од 22 сата од синоћ све до суботе ујутру.

"Стручњаци америчког Националног метеоролошког центра су овај ураган описали као катастрофу. Нисмо искусили нешто оваквих размера у нашој савременој историји", каже гувернер Росело.

Праве размере материјалне штете коју је ураган изазвао на Порторику видеће се тек када стигну информације из најјудаљенијих региона. За сада се не зна ни има ли жртава.

Гувернер Росело је затражио од америчког председника Доналда Трампа да прогласи Порторико за област погођену катастрофом пошто је ураган донео обилне падавине и ветар јачине 250 километара на сат. Подигнуто је 500 склоништа широм Порторика.

"Ово је катастрофа за наше острво. Остали смо без струје још када је био удар урагана Ирма. Многи делови Порторика немају ни воде", каже једна мештанка.

То је други пут у две недеље да је ураган погодио Порторико, а сведоци говоре да је невреме уништило све што му се нашло на путу. Чупано је дрвеће, обарани кровови.

Ураган Марија наставио је пут према Доминиканској републици, при чему је ојачао и прешао у трећу категорију. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво