Морган Фримен у споту Комитета за истрагу против Русије

Комитет за истрагу против Русије, који се бави наводним руским мешањем у председничке изборе у САД, објавио је пропагандни видео-снимак у ком глумац Морган Фримен, познат као наратор у многим документарним емисијама, прича о "рату који Русија води против Америке".

"Напали су нас, у рату смо", каже Фримен, а затим износи замишљени сценарио:

"Бивши шпијун КГБ, бесан због пропасти своје домовине, припремио је начин за освету. Користећи предности хаотичног стања, он је направио себи пут кроз хијерархијски систем постсовјетске Русије и постао председник. Успоставио је ауторитарни режим и поставио мету на свог највећег непријатеља – САД". 

Даље се говори о Путину, који, користећи сајбер оружје, напада демократије, што, каже наратор, захтева да амерички председник народу саопшти истину. 

Фримен наводи и шта би председник требало да каже: "Драги Американци, током избора напала нас је руска влада. Позвао сам Конгрес и обавештајну заједницу да спроведу свеобухвату истрагу и утврде шта се догађало."

Глумац на крају овог видео-клипа закључује да слободном свету треба америчко лидерство, снимак је направљен у оквиру пројекта Комитета за истрагу против Русије.

Као чланови експертског савета на сајту Комитета наведени су редитељ Роб Рејнер, бивши шеф Националне обавештајне службе Џејмс Клепер, научни сарадник Савета за међународне односе Макс Бут и политиколози Норм Орнштејн и Чарлс Сајкс.

Песков: Фримен жртва неке врсте "Мекартизма"

Порпарол Кремља Дмитриј Песков каже да не схвата озбиљно видео-спот у којем чувени холивудски глумац Морган Фримен као наратор у причи о "нападу Русије на САД" позива Американце да се одбране од Русије.

"Не схватам га озбиљно, верујем да је Фримен жртва емотивног, самоуздигнутог статуса. Многи уметници дозвољавају себи да постану жртве емоционалног раздора, не знајући право стање ствари. Они постају жрве емотивног, самоуздигнутог статуса, као нека врста Мекартизма, рекао бих. То избледи временом", коментарисао је Песков.

Такође, нагласио је Кремљ тај видео никако не сматра претњом, тако нешто тешко може да се схвати озбиљно.

"Очигледно да нема праве информативне основе, у потпуности је емоционално", закључио је Песков, а преноси Тас.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво