Јемен, четворо деце погинуло у гранатирању

Најмање четворо деце погинуло је у гранатирању резиденцијаног дела јеменског града Таез, саопштили су локални званичници.

Претходно је у петак троје деце изгубило живот, од којих су два дечака страдала док су играла фудбал, пренео је АФП.

Погибија деце изазвала је критику Међународног комитета Црвеног крста и организације "Хјумaн рајтс воч".

Таез је већим делом под контролом владиних снага, које подржава Саудијска Арабија, а у центру је сукоба између хутских побуњеника оданих бившем председнику Али Абдулаху Салеху и владиних снага од марта 2015. године.

Више од 8.000 људи изгубило је живот у Јемену од марта 2015, од почетка сукоба, међу којима најмање 1.500 деце, наводи француска новинска агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво