Си-Ен-Ен: Истражитељи прислушкивали бившег шефа Трампове кампање

Амерички истражитељи прислушкивали су бившег шефа предизборне кампање председника САД Доналда Трампа, Пола Манафорта, по тајном судском налогу уочи и после председничких избора 2016. године, наводи "Си-Ен-Ен".

Тужиоци су рекли Полу Манафорту да планирају да га оптуже, тврди и Њујорк тајмс, позивајући се на два неименовна извора блиска овом случају.

Федерални агенти су претражили Манафортову кућу у Вирџинији у јулу, напомиње Ројтерс.

Манафорт је један од неколико блиских саветника који су Трампу помогли да однесе победу на прошлогодишњим изборима и који су сада део истраге о наводом мешању Русије у америчке изборе.

Постао је шеф Трамповог предизборног тима у јуну 2016. године, али је био приморан да поднесе оставку два месеца касније због навода да је у пословним односима са бившим лидером Украјине Виктором Јануковичем, кога подржава Кремљ.

Манафортов адвокат и Бела кућа за сада нису одговорили на упите британске агенције за коментар о најновијим наводима везаним за њега.

Тајни суд који надзире захтеве за хапшење у складу са Законом о надзору спољног обавештавања првобитно је дозволио праћење Манафорта, али је због недостатка доказа то праћење прекинуто у неком тренутку 2016. године, наводи Си-Ен-Ен.

Праћење Манафорта је наставио ФБИ под новим налогом у оквиру истраге и везама између Трампових предизборних сарадника и руских оперативаца, а праћење је настављено и у текућој години.

Си-Ен-Ен напомиње да се интересовање за Манафорта продубило због његових пресретних комуникација са руским оперативцима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара