Јапан распоредио додатне ракете на острву Хокаидо

Министарство одбране Јапана распоредило је додатни систем ракетне одбране на северном острву Хокаидо, након што је Северна Кореја недавно лансирала ракету преко тог острва.

"У оквиру мера припрема за ванредне ситуације, данас ћемо распоредити јединицу ПАЦ-3 у бази јапанских Самоодбрамбених копнених снага у јужном делу Хокаида", рекао је новинарима министар одбране Ицунори Онодера, преноси АФП.

Онодера је навео да би Северна Кореја могла да предузме нове провокативне акције укључујући лансирање балистичких ракета које би поново могле да прелете преко Јапана, додајући да ће његово министарство "предузети одговарајуће мере ради заштите безбедности народа".

Систем "Патриот унапређених способности 3" (ПАЦ-3) испоручен је тој бази, рекао је француској агенцији неименовани локални војни званичник.

Овај потез је начињен у тренутку када су на Корејском полуострву појачане тензије након што је Пјонгјанг извео своју шесту и најобимнију нуклеарну пробу и испалио две ракете преко територије Јапана у року од мање од месец дана.

Званичници на Хокаиду кажу да је Јапан већ распоредио систем ПАЦ-3 на другом делу острва.

Међутим, војни званичници су одбили да прецизирају где су тачно у Јапану други системи распоређени, позивајући се на осетљивост информација у области одбране.

Северна Кореја је, у међувремену, запретила да ће "потопити" Јапан у море, а у суботу је саопштила да настоји да постигне војну "равнотежу" са непријатељским САД развијајући свој пуни нуклеарни арсенал.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво