Пјонгјанг: Свирепе санкције само ће убрзати нуклеарни програм

Нове санкције наметнуте Северној Кореји су "свирепе, неморалне и нехумане" и само ће убрзати њен нуклеарни програм, упозорило је севенокорејско Министарство спољних послова у саопштењу које је пренела агенција КЦНА.

Нова серија санкција коју је Савет безбедности усвојио прошле недеље представља "непријатељски акт с циљем физичке елиминације севернокорејског народа", саопштило је министарство.

Осма серија санкција УН усвојена 11. септембра кажњава Пјонгјанг због спровођења нове нуклеарне пробе.

Северна Кореја је прошле недеље осудила као злочиначке санкције којима јој се забрањује извоз текстила и смањује снабдевање нафтом што би могло да је кошта две милијарде долара.

"Умножавање иницијатива САД и њихових вазала да наметну санкције и изврше притисак на Северну Кореју само ће убрзати наш темпо ка потпуној реализацији наше нуклеарне силе", наводи се у саопштењу.

Северна Кореја је у петак 15. септембра испалила балистичку ракету преко територије Јапана.

САД су навеле да ће искористити Генералну скупштину УН која заседа ове недеље у Њујорку да затраже пуну примену међународних санкција против Северне Кореје.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи