Нове смене у Ратној морнарици САД због судара бродова

Ратна морнарица САД је отпустила двојицу виших команданата у пацифичком региону због недавних смртоносних судара бродова, у склопу чистке команда флоте базиране у Јапану. То је објављено дан пре но што ће командант Ратне морнарице и секретар за Ратну морнарицу отићи у Конгрес САД на саслушање о судару бродова.

 Вице-адмирал Фил Сојер, командант Седме флоте са седиштем у Јапану, отпустио је контра-адмирала Чарлса Вилијамса и капетана Џефрија Бенета, наводећи као разлог "губитак поверења у њихову способност командовања".

Вилијамс је био командант "Таск форс 70" која обухвата носаче авиона, разараче и крстарице Седме флоте, а Бенет је био командант одреда разарача.

Прошлог месеца је смењен вице-адмирал Џозеф Окојн који је предводио Седму флоту.

Брод "Џон С. Мекејн" и један танкер су се прошлог месеца сударали у југоисточној Азији, при чему је погинуло 10 америчких морнара, а пет је повређено.

У јуну је погинуло седам морнара када су се сударили војни брод "Фицџералд" и један теретни, контејнерски брод код Јапана.

Најновије отпуштање је број смењених повећало на шест виших команданата, укључујући и три с "Фицџералда".

Капетан морнарице Чарли Браун је у понедељак изјавио да су бродови Седме флоте завршили једнодневну паузу у операцијама која је наложена целој Ратној морнарици да би се обезбедило да посаде безбедно обављају операције.

И Пацифичка флота преиспитује бродове, навигацију, механичке системе, командовање и обуку.

Контра-адмирал Марк Далтон је сада командант "Таск форс 70", а капетан Џонатан Дафи који је био заменик команданта одреда разарача, преузео је место команданта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво