Мадуро: Рахој хапси, а ја диктатор

Председник Венецуеле Николас Мадуро критиковао је светске лидере зато што га називају диктатором, док шпански премијер Маријано Рахој, како је рекао, шаље полицију да "хапси 700 градоначелника" Каталоније.

"Неки људи у свету сматрају ме карипским Стаљином. А ја и изгледам као он: погледајте мој профил. Понекад се погледам у огледало и делује ми као да гледам у Стаљина", рекао је Николас Мадуро у емисији "Недеље са Мадуром", јавља Тас.

У међувремену, председник Венецуеле је истакао да светски лидери који њега критикују користе много оштрије мере у својим државама него што он то чини у својој.

"Рахој је распоредио полицајце широм Каталоније да ухапсе 700 градоначелника. Да ли се он понаша као диктатор? Мадуро који дозвољава опозицији да спроведе плебисцит или Рахој који не жели да се Каталонија изјасни?", упитао је Мадуро.

Крајем јула, у Венецуели су одржани избори за Уставотворну скупштину које је Мадуро расписао без претходног референдума о том питању.

Опозиција је те изборе бојкотовала и одбила да прихвати њихове резултате као и резултате рада те скупштине.

Неке државе на западној хемисфери такође су одбиле да прихвате као закониту Уставотворну скупштину Венецуеле, а САД су Мадуру увеле санкције, подсећа агенција.

Шпанске власти су ангажовале полицију да конфискује материјале за референдум о независности Каталоније, који је заказан за 1. октобар, а државни тужилац је изјавио да не искључује могућност да организатори тог неуставног гласања буду ухапшени.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи