"Рајан ер" отказује летовe због административне грешке

Ирска нискотарифна авио-компанија "Рајан ер" отказала је данас 82 лета због грешке у распореду годишњих одмора пилота, међутим, то је само врх леденог брега, јер је компанија јуче саопштила да ће у наредних шест недеља од 40 до 50 летова бити отказано на дневном нивоу.

Кени Џејкобс из одељења за маркетинг рекао је да су све муштерије са летовима планираним до 20. септембра за сада обавештене.

"Упрскали смо распоред годишњих одмора пилота и марљиво радимо да то средимо", рекао је он, преноси Би-Би-Си њуз.

Одложени летови погодиће око 285.000 путника, којима су понуђени други летови или повраћај новца.

Џејкобс је нагласио да је погођеним путницима послат имејл.

Гери Камингс је планирао да у петак ујутро одлети из британског Лидса за словачку престоницу Братиславу, али је рекао за Би-Би-Си да му је вече пре лета стигао СМС са садржајем да му је лет отказан.

Оставили су нас на цедилу, испричао је огорчени Камингс.

Ипак, према правилима ЕУ, путници имају одређена права у оваквим ситуацијама.

Правила кажу да ако авио-превозник не понуди прикладан заменски лет, мора да путнику обезбеди место код конкурентског авио-превозника, каже уредник рубрике путовања у Индепенденту Сајмон Калдер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво