Турска позвала на разговор немачког амбасадора

Министарство спољних послова Турске позвало је на разговор немачког амбасадора у Анкари како би изразило забринутост због одржавања "курдског милитантног скупа" у Келну.

Како се наводи у саопштењу министарства, Турска осуђује то што су скуп у немачком граду организовали "продужеци терористичке организације" Радничка партија Куридстана (ПКК) и дозвољавање "терористичке пропаганде", пренео је Ројтерс.

"Изразили смо нашу реакцију на снажан начин немачком амбасадору у Анкари, који је позван у министарство", додаје се у саопштењу.

Ројтерс наводи да се саопштење изгледа односи на демонстрације одржане 3. септембра, када је око 25.000 присталица Курда протестовало у Келну против турског председника Реџепа Тајипа Ердогана, а неки од њих су носили постере лидера ПКК Абдулаха Оџалана који се налази у затвору.

ПКК се налази на листи терористичких организација ЕУ и САД, а забрањена је и у Немачкој, подсећа Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво