Лажне дојаве о бомбама у Москви

Телефонске претње о бомбама на Јарославској железничкој станици и једном биоскопу у Москви одакле је евакуисан велики број људи показале су се као лажне, јавља "Тас". На Црвеном тргу пронађена сумњива торба, али је детаљном претрагом установљено да нема опасности за грађане.

Полицијски извор је за Тас рекао да су и биоскоп и железница проверени и да су, након што је утврђено да нема никакве опасности, наставили нормално са радом.

Извор из Службе за ванредне ситуације рекао је претходно тој агенцији да су добили о информацију да је на Јарославској станици постављена бомба. Док је трајала провера, сви су били евакуисани из зграде.

Тас наводи да је ова станица четврти објекат који је данас наводно "миниран" у Москви.

Пре тога оперативне службе су провериле два ноћна клуба из којих је евакуисано 1.000 људи, али се испоставило да је дојава била лажна, као и у једном од биоскопа у руској престоници.

Полиција у Москви је раније објавила да је на Црвеном тргу у Москви пронађена сумњива торба, али да није било евакуације.

Неименовани извор из полиције је навео да је детаљном претрагом установљено да нема никакве опасности по грађане и да су у торби пронађене нечије личне ствари.

На лице места су били упућени полицајци са псима.

Иначе, данас је укупно било 57 позива телефоном у којима је прећено бомбама у 11 региона Русије, а са различитих локација евакуисано је 27.000 људи.

Русију тресе епидемија лажних дојава о бомбама ове недеље, а безбедносне службе су саопштиле да је више од 45.000 људи протеклих дана евакуисано са јавних места из 22 града широм Русије.

Пре три дана због више од 100 анонимних дојава о бомбама за неколико сати у Москви било је евакуисано више од 50.000 грађана.

Међу локацијама на којима су тада наводно биле постављене бомбе су биле три највеће железничке станице у главном граду Русије, више од 12 трговинских центара, укључујући и један надомак Црвеног трга и најмање један универзитет.

Председник Владимир Путин је обавештен о тим догађајима, а Кремљ је позиве окарактерисао као "телефонски тероризам".

За лажне дојаве о тероризму, указује се, законом је прописано до пет година затвора, а започето је и неколико полицијских истрага. Раша тудеј је тврдила пре неколико дана да позиви изгледа долазе из Украјине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво