Меркел: Интересантна Путинова идеја о мисији УН у целом Донбасу

Мировњаци УН "треба да имају приступ читавој територији на којој се налази ОЕБС, тојест приступ читавој Доњецкој и Луганској области", изјавила је Ангела Меркел коменаришући идеју руског председника Владимира Путина о увођењу мисије УН на југоистоку Украјине.

Меркелова је у интервјуу за немачку медијску групу Функе назвала иницијативу Русије за увођење мисије УН "интересантном", и указала да у том правцу и даље треба радити, али је напоменула да је то "мали напредак који не даје повода за слабљење санкција", пренео је Спутњик.

Такође, подсетила је да је раније о томе разговарала са председником Путином.

Телефонски разговор лидера Русије и Немачке одржан је 11. септембра и тада је Путин, како је саопштила прес-служба Кремља, изразио спремност да буде допуњен руски предлог о томе какву функцију треба да има мисија УН, наводи Спутњик.

Како је објаснила администрација председника, ради се промени руског предлога, која предвиђа да мировњаци могу да брину о безбедности посматрача ОЕБС-а не само на линији раздвајања, већ и у другим местима, где их пошаљу.

Званични представник Немачке Владе Штефен Зајберт је навео да Меркелова сматра да мандат мировних снага који предлаже Москва треба променити.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи