Тајфун погодио средишњи део Вијетнама, има жртава

Најмање четири особе су страдале, док је осам повређено у налету тајфуна који је погодио средишњи део Вијетнама, оштећујући око 123.000 кућа и обарајући далеководе и дрвеће у пет најугроженијих провинција.

Тајфун назван "Доксури" протутњао је средишњим делом Вијетнама, рушећи куће и уништавајући електричне мреже и телекомуникације у више провинција, а као једна од најгорих олуја које су ову земљу погодиле после више година, саопштила је национална служба за ванредне ситуације.

Премијер Нгујен Сјуан Пук обишао је најпогођенију провинцију како би проценио причињену штету.

"Морамо да брзо мобилишемо снаге како бисмо обновили куће и оштећене школе... Морамо обезбедити да људи могу да се врате нормалном животу", рекао је он државној телевизији Вијетнам.

Око 80.000 људи евакуисано је када се олуја спустила на то подручје, док је влада распоредила четврт милиона војника и флоту возила и бродова.

Метеоролози упозоравају на опасност од поплава и одрона након што се олуја сручила на средишњи и северни део земље, доносећи обилне кише.

Средишња обала Вијетнама је често на удару олуја, поготову током сезоне тропских олуја која траје од маја до октобра, напомиње француска агенција.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи