Омогућен повратак свим Србима који су хтели да напусте Свети Мартин

Пустош коју је за собом оставио ураган “Ирма” на Карипским острвима и даље отежава живот грађанима. На острву Свети Мартин, где је и велика група Срба, нема воде за пиће, море је загађено, не раде банке, а нису успостављене ни редовне авио-линије.

Хуманитарну помоћ нашим грађанима војним авионом тамо је пре неколико дана однео хуманитарац Зоран Милинковић.

По повратку, Милинковић каже да је свим нашим држављанима, који су желели да се врате кућама а нису успели, то омогућено преко дипломатско-конзуларних представништава.

"Ер Србија" ће вечерас, бесплатним летом за Београд, превести наше грађане који су до Амстердама успели да се пребаце хуманитарним летом.

"Материјал који служи за изградњу на Светом Мартину сам послао теретним бродом, а уз то сам послао и палете са храном и водом. Успео сам скоро 80 одсто њих да нађем и да их групишем и да им поделим храну и пиће. Почело је полако снабдевање тамо, војска дели воду. Био је највећи проблем са водом за пиће. Онда хране су имали нешто, али нико се није надао да ће то трајати тако дуго, па су набавили оно, за два, три дана. Е сад, после три дана је био тај проблем. Почеле су да се отварају неке продавнице и супермаркети", наводи Милинковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи