Трамп потписао резолуцију којом се осуђују бели супрематисти

Председник САД Доналд Трамп потписао је резолуцију којом се осуђују бели супрематисти, неонацисти и друге групе које подстичу мржњу, после десничарског протеста у Вирџнији током којег је у насиљу погинула једна особа.

У резолуцији коју је усвојио Конгрес, председник и његова администрација се позивају да говоре против група које заговарају расизам, антисемитизам и супериорност белаца.

"Као Американци, осуђујемо недавно насиље у Шарлотсвилу и супротстављамо се мржњи, нетрпељивости и расизму у свим облицима", наведено је у Трамповом саопштењу којим је објављено потписивање резолуције.

Трамп је резолуцију потписао неколико сати пошто је поновио да је било "лоших момака" на обе стране протеста у Шарлотсвилу прошлог месеца.

Током протеста су избили нереди, а једна жена је погинула пошто је екстремни десничар после скупа белих супрематиста аутомобилом улетео у групу противника расизма који су се окупили на контрамитингу.

После протеста, Трамп се нашао на удару критика јер је одговорност пребацио на "обе стране" не осуђујући директно расисте.

Трамп је и у четвртак поново рекао да је било "прилично лоших момака и на другој страни", међу онима који су се окупили против скупа расиста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво