Аврамопулос: Нема разлога за продужавање граничних контрола

Комесар ЕУ за миграције Дмитрис Аврамопулос сматра да не треба продужавати ванредне граничне контроле унутар Шенген зоне јер мигрантска криза јењава.

Европска унија је дозволила Аустрији, Данској, Немачкој, Шведској и Норвешкој, која није чланица Уније, да продужи период провере личних докумената на својим границама.

Дмитрис Аврамопулос је навео да су провере оправдане, али да разлози због којих су уведене "више не постоје", преноси АП.

"Верујем да је време да се вратимо на нормално функционисање Шенгена", рекао је комесар за миграције новинарима.

Према његовим речима, споразум са Турском о мигрантима добро функционише, прилив миграната на грчка острва опао је за 81 одсто прошлог месеца, у поређењу са августом 2016. године.

"Већ две године радимо у условима кризе, али сада је тренутак да изађемо из те кризе", рекао је Аврамопулос.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво