Владиним агенцијама у САД забрањена употреба Касперског

Администрација председника САД Доналда Трампа наложила је владиним агенцијама у тој земљи да уклоне производе "Лабараторије Касперски" из својих информационих система, наводећи да је забринута да је та компанија за сајбер безбедност, чије је седиште у Москви, подложна утицају Кремља. 

Министарство за унутрашњу безбедност САД издало је директиву агенцијама у којој им је наредило да идентификују производе "Касперског" у својим информационим системима у року од 30 дана, направе планове за уклањање и прекид употребе производа у року од 60 дана, а да у року од 90 дана почну и да реализују те планове за одустајање од употребе тих производа, преноси Ројтерс.

"Министарство је забринуто због веза између одређених званичника Касперског и руске обавештајне и других владиних агенција, као и због норми према руском закону које омогућавају руским обавештајним агенцијама да траже или принудно изнуде помоћ од Касперског и да пресрећу комуникације које протичу кроз руске мреже", наводи се у саопштењу тог министарства. 

Британска агенција наводи да из "Касперског" нису одмах одговорили на захтев за коментар. 

Та компанија је у више наврата негирала да има везе са било којом владом и да не би помогла влади у сајбер шпијунажи. 

број коментара 3 пошаљи коментар
(среда, 13. сеп 2017, 22:39)
anonymous [нерегистровани]

Zemlja diktatura ...

Svetski policajac koji propagira slobodno trziste krsi to isto. Treba Rusija isto tako da zabrani McDonalds i Coca Colu.

(среда, 13. сеп 2017, 22:26)
Neki [нерегистровани]

Akutni ruski problem u medjunarodnim odnosima

- "zbog normi prema ruskom zakonu koje omogućavaju ruskim obaveštajnim agencijama da traže ili prinudno iznude pomoć..."

(среда, 13. сеп 2017, 22:26)
anonymous [нерегистровани]

Pa pa paranoja

Po toj logici svasta jos treba da ukinu, za pocetak bi mogli sankcije ....