Лажне узбуне у Москви, евакуисано више од 50.000 људи

Већина претрага у зградама у Москви показала је да су дојаве о постављању бомби у тим објектима биле лажна узбуна, рекао је за "Тас" извор из служби за ванредне ситуације руске престонице. Русију тресе епидемија лажних дојава о бомбама ове недеље – више од 45.000 људи евакуисано са јавних места из 22 града широм земље.

Због више од 100 анонимних дојава о бомбама за неколико сати, више од 50.000 људи евакуисано је у Москви.

"У овом тренутку, претраге у вечини објеката су завршене или се приводе крају. Ништа сумњиво није пронађено ни у једном објекту", рекао је извор руске агенције, који није именован.  

 Полиција је заједно са псима трагачима, и демонерима претраживала средње школе, универзитете, трговинске центре, железничке станице, аеродром и хотеле, саопштиле су хитне службе за Тас.

Међу локацијама на којима су пријављене бомбе су све три највеће железничке станице у главном граду Русије, више од 12 трговинских центара, укључујучи и један надомак Црвеног трга и најмање један универзитет. 

За лажне дојаве о тероризму, руским законом је прописано до пет година затвора, а започето је и неколико полицијских истрага.

Постоји и могућност да починиоци користе снимљене поруке и машине за аутоматско позивање, што би могло да створи потешкоће у проналажењу правих криваца.

Русију тресе епидемија лажних дојава о бомбама ове недеље, а безбедносне службе су саопштиле да је више од 45.000 људи евакуисано са јавних места из 22 града широм земље.

РТ наводи да позиви наизглед долазе из Украјине.

број коментара 0 пошаљи коментар