Ирак, руски држављанин осуђен на смрт

Централни кривични суд у Багдаду осудио је држављанина Русије на смрт вешањем због припадности Исламској држави.

У саопштењу суда наводи се да је руски држављанин ухапшен када су ирачке снаге потисле екстремистичку групу из западног дела Мосула, током прве фазе операције преузимања од Исламске државе другог по величини града у Ираку.

Та операција је покренута у октобру прошле године, а окончана је у јулу, подсећа АП.

Како се наводи, руски држављанин, коме је суђено према ирачком закону о борби против тероризма, признао је да је "изводио терористичке операције" против ирачких безбедносних снага од 2015. године.

Прошле године у Ираку је погубљено више од 88 особа, а "Хјуман рајтс воч" је критиковао често изрицање смртне казне у тој земљи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи