Исламска држава и даље има 2.500 европских бораца

Координатор Европске уније за борбу против тероризма Жил де Кершов рекао је да група Исламска држава и даље има око 2.500 бораца из Европе у својим редовима.

Де Кершов је у интервјуу објављеном у немачком дневнику Велт рекао да је та група некад имала око 5.000 европских бораца у Ираку и Сирији.

Прма његовим речима око 1.500 бораца се од тада вратило кући а 1.000 је убијено.

Многи од оних који су остали ће вероватно погинути у борбама или ће их убити припадници Исламске државе ако дезертирају, док би неки могли да се преместе на друге зоне сукоба као што су Сомалија или Јемен.

Према званичним проценама САД Исламска држава има укупно око 13.000 бораца у Сирији и Ираку.

Де Кершов је рекао да претња од тероризма Исламске државе неће престати тиме што та група губи територију под њеном контролом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво